Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Младоженец грабна булката си с трактор

Михаил и Елена пожелаха вместо цветя сватбарите да направят дарение за сирачета

 

ПЪРВАТА СВАТБА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ И С ТРАКТОР СЕ ПРЕВЪРНА В СЕНЗАЦИЯ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. 22-годишният Михаил Кръстев взе от дома на баща й булката Елена с огромен трактор, поискан назаем от шефа на зърнобазата, в която работи. Пак от него Мишо ползва и колата за младоженката и кумовете. Въпреки всички препятствия по време на К-19 и за миг двамата влюбени не са се поколебали дали да отложат сватбения ден, както доста други млади двойки. Освен това две седмици преди венчавката Елена и бъдещата й свекърва са съкратени от фирма, в която работят в Полски Тръмбеш. Независимо от тези трудности и изпитания Михаил и Елена събраха погледите на всички сватбари и съграждани с необичайното превозно средство, с което бе открадната красивата булка.

ДВАМАТА СА ЗАЕДНО ОТ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ, НО СЕ ПОЗНАВАТ ОТДАВНА, ТЪЙ КАТО ЖИВЕЯТ ПРЕЗ ЕДНА УЛИЦА. Предложението за брак се случило на Нова година, точно в полунощ, когато са празнували при техни приятели в София, които после им стават кумове. Михаил се появява с огромен букет и пръстен в ръка пред всички в новогодишната нощ, които в този момент играят Дунавско хоро, което накарали Елена да води. От притеснение той забравил да падне на коляно, но с цялата си любов попитал: „Ще се омъжиш ли за мен?” и съответно отговорът бил „да”. Оттогава започва организацията по цялата сватба. Гражданският брак се е състоял в елитен комплекс в Арбанаси.

ТАЗИ СВАТБА ХОРАТА ЩЕ ПОМНЯТ ДЪЛГО И ЗАЩОТО ЕЛЕНА Е ВЕТЕРАН ОТ ФФ „ПОЛЯНЦИ” И ТАНЦЬОРКА ВЪВ ФК „ЛУДИ МЛАДИ”, чието присъствие бе най-атрактивната част от програмата в сватбения ден. Като изненада за гостите присъства и танцов състав „Български ритми” от София, които са приятели на Елена от няколко години, а сватбеният фотограф е избран чак от Варна.

На този ден художественият ръководител и на двете фолклорни формации в Полски Тръмбеш Мариана Малчева казва с много обич и просълзява всички: „Сватба е! Момиче наше, чернооко, дей, гиди хубост ненагледна – път да имаш и по вода да ходиш, ръце да повдигаш и Бога да милваш! Глава да свеждаш и злато да намираш, на тънко кръстче сърма да опашеш и мила рожба под сърце да носиш! Длан в дланта да сложиш и там да запламти обичта ви, тъй както огнище топли свиден бащин дом! И да грееш като зорница в небето, даваща надежда… за утре!”. Пълното с изненади тържество не е минало и без пушек и специални фонтани на първия сватбен танц на семейство Кръстеви.

И ОЩЕ – МЛАДОТО СЕМЕЙСТВО РЕШИЛО В СВАТБЕНИЯ ДЕН, ВМЕСТО ДА МУ ПОДАРЯВАТ ЦВЕТЯ, КОИТО БЪРЗО ЩЕ УВЕХНАТ, да се съберат средствата от тях в кутия и да се дарят на Дома за деца в Дебелец. Събраните средства са 690 лв. С тях вече са закупени памперси за децата, мокри кърпи, пъзели, говорни карти за деца с аутизъм. „С това добро дело се надяваме повече млади хора да взимат такъв пример, за да помагат на повече болни и изоставени деца, защото любовта и добротата никога не са напразни, те благославят този, който ги получава, и онзи, който ги дава”, казва Елена Милушева – Кръстева.

Нели СУКОВА

One thought on “Младоженец грабна булката си с трактор

  • 03.08.2020 в 14:14
    Permalink

    Браво и на добър час на младото семейство🍀

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *