155 четения

Пресъхна чешмата в памет на донорите във Велико Търново

ОТ МЕСЕЦИ ВОДА НЕ ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМАТА ПАМЕТНИК, ПОСВЕТЕНА НА ХОРАТА, СТАНАЛИ ДОНОРИ В ОБЛАСТТА. Тя бе открита миналата есен в парка „Света гора“ като част от инициативата „Дари живот“. Върху мраморната й облицовка са изписани имената на над 30 души от старата столица и региона, които с органите си са спасили други човешки животи.

„В началото бе захранена от стар водопровод, но от „ВиК Йовковци“ са го спрели. Очакваме да я свържат с друг водоизточник. Това е ангажимент на водоразпределителното дружество“, заяви Зорница Кънчева, шеф на отдел „Околна среда“ в Община Велико Търново.

Тя изрази песимистична прогноза за скорошното възстановяване на водоподаването към чешмата. Допълни, че местната власт е упражнила всевъзможен натиск над ВиК по казуса.

Липсата на работеща обществена чешма в „Света гора“ създава неудобство на много хора, тъй като това е най-големият парк в града. Той е посещаван предимно от семейства с малки деца и спортуващи, които в жегата често се налага да купуват напитки от единствения търговски обект в района, за да се разхладят.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!