150 четения

1,49 млн. лв. осигуриха за НЧ „Братство – 1886“ в Павликени, ремонтът му напредва

Напредва големият ремонт в сградата на НЧ „Братство – 1886“ в град Павликени, който културните дейци очакваха от години. Мащабното строителство е възможно благодарение на усилията на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, който убеди Министерския съвет в нуждата спешно да започне реконструкция в сградата. С постановление на МС бяха отпуснати 1 499 928,00 лв.

Освен реконструкция са предвидени още и саниране и газификация на сградата. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, гр. Хасково, съгласно договор с възложителя Община Павликени.

Планирана е още подмяна на стара дървена дограма с нова PVC със стъклопакет. Топлоизолация на външните стени и на покрива също ще бъде извършена. Запазват се двете барелефни пана на фасадата. Започнат е вече ремонтът на покрива, където ще бъде монтирана ТПО мембрана и поставени нови ламаринени обшивки.

Вътрешните ремонти включват основен ремонт на голямата зала и сцената, където ще бъдат поставени нови подови настилки, боядисани стени и тавани, ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основно ще се обновят помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

Най-големият настоящ проблем с липсата на отопление на читалището ще бъде разрешен с изпълнение на нова отоплителна система и нов газов котел.

Ремонтните дейности по проекта и въвеждането на обекта в експлоатация следва да приключат до края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!