989 четения

Коронавирусът взе още две жертви във Велико Търново

ОЩЕ ДВАМА ДУШИ В ОБЛАСТТА ИЗДЪХНАХА СЛЕД БОЛЕДУВАНЕ ОТ КОРОНАВИРУС, НАУЧИ „БОРБА“. Битката с болестта загубиха 71-годишна жена и 89-годишен мъж от Велико Търново. И на двамата резултатите от PCR тестовете са излезли, след като са починали.

Инфектираните са били пациенти в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. 71-годишната жена е страдала още от сърдечна и бъбречна хронична недостатъчност. Била е в увредено общо състояние. 89-годишният мъж е лекуван в Първо вътрешно отделение на търновската болница. Той е имал също диабет и белодробно заболяване. С тях жертвите на COVID-19 в региона стават осем, след като само за три дни се увеличиха с трима. Сред тях бе и 19-годишният абитуриент от старата столица, който е и най-младият починал от заразата у нас.

ВЪВ ВТОРНИК СА УСТАНОВЕНИ ОЩЕ ТРИМА НОВИ ИНФЕКТИРАНИ. Епидемиологичната им пътека е свързана с други диагностицирани преди време в областта.

В болницата продължават да се намират 18 носители на вируса, а 58 души се лекуват в домашни условия. Увеличават се оздравелите – от 155 в понеделник във вторник вече са 162-ма. Карантинираните са 177 души, а за изминалите пет месеца в региона са засечени общо 245 заболели.

Положителните проби за денонощието у нас са 204, а с тях лабораторно потвърдените случаи в България достигат 12 159.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!