ОбразованиеСвищов

Правят дигитални кабинети в училище „Д. Благоев” в Свищов

Средно училище „Димитър Благоев“ – град Свищов, е сред класираните за финансиране по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ в Голяма категория (до 300 000 лв.) за училища с над 300 ученици. По програмата в училището ще бъде изграден STEM център по природни науки с изцяло дигитализирани кабинети по биология, химия и физика. Ще бъде създадено ново архитектурно пространство за учене чрез правене и преживяване, в което чрез интерактивни дисплеи и специализиран софтуер и приложения учениците и учителите лесно ще получават достъп до учебните материали – уроци, образователни игри, тестови упражнения и презентации, под формата на електронно съдържание. Ефектното интерактивно съдържание и вградени, развиващи умения, илюстративни и виртуални лабораторни приложения ще разширяват учебния инструментариум, като се осигури достъп до мултимедийна библиотека, съдържаща повече от хиляда интерактивни 3D анимации, стотици образователни видеоклипове и множество аудио файлове и работни листове.

Компютърната лаборатория ще заменя повече от 12 традиционни инструменти. Така заложените в училището профили в комбинация с изграждането на STEM център по природни науки ще допринесат за успешното полагане на солидна база от знания в STEM сферата, ще повиши възможностите и мотивацията на учениците за по-нататъшно развитие и ще им подсигури повече умения за заетост, социално и професионално разгръщане и подготовката, както и успешен старт на кариера в STEM базирани професии, като компютърен програмист, уеб разработчик, физик, медицински учен, софтуерен инженер, био медицински инженер, учен природозащитник, програмист и компютърен график.

„Учим днес, за да успеем утре!“ е мотото на СУ „Димитър Благоев“, а стремежът на ръководството и колектива към повишаване качеството на образователната услуга чрез внедряването на съвременни образователни технологии и методи на преподаване, повишаване на ангажираността на учениците към образователния процес и развиване на креативно, аналитично и творческо мислене у тях са нестихващи, защото вярваме, че нашето бъдеще зависи от качеството на образованието на децата ни днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *