Мирослав Ангелов и Емил Денев стартират в рали шампионата, първото изпитание за сезона е рали „Твърдица – Елена“

16-ото рали „Твърдица – Елена“ (7 – 8 август) ще даде старт на новото автомобилно първенство на страната. Първият кръг от Националния рали шампионат на България събра двадесет и седем екипажа. Въпреки сложната ситуация с COVID-19 и постоянно променящите се епидемиологични мерки у нас интересът към тазгодишното издание на надпреварата е добър.

Рали „Твърдица – Елена“ 2020 включва шест специални етапа с обща състезателна дължина от 80.53 километра, като трасетата, по които ще се състезават екипажите, са едни от най-техничните у нас.

Днес са предвидени единствено административните дейности преди старта на ралито. В съботния ден е същинският старт на надпреварата, като екипажите ще трябва да изминат шестте отсечки. Специален етап „Чумерна“ ще открие състезателния ден със старт на първия автомобил в 10:23 часа.

Сред заявените екипажи са и тези на двукратните рали шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев и на Емил Денев/Богомил Ненов. Те ще представят отборния първенец на България на рали „Мегапорт рейсинг“ (Велико Търново).

Сред съперниците им са трикратният носител на Балканския рали трофей Йордан Атанасов, който ще разчита на нов навигатор в лицето на Ангел Башкехайов, трикратната европейската рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов, Георги Василев/Стефан Добрев, Костадин Щерев/Николай Арабаджиев и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *