95 четения

Обявиха при какви условия ще отлагат футболни мачове и ще прекратяват първенството

По 45 топки „Селект“ получават отборите от Втора лига от БФС. С тях задължително ще се играят срещите за първенство. Както в Първа лига, така и във Втора отборите ще имат право на пет смени до края на сезон 2020/2021, като те ще се извършват с три спирания на играта. В мачовете за купа „България”, когато се стигне до продължения в тях, отборите ще имат право на шеста смяна с четвърто спиране на играта.

От футболната централа обявиха и правила за действие при форсмажорни обстоятелства.

„Предвид старта на новия сезон в професионалния футбол на 7 август 2020 г. и предвид продължаващата епидемиологична обстановка в страната, Българският футболен съюз уведомява всички професионални клубове, че от началото на новото първенство в Първа и Втора професионална лига в сила влизат следните правила за действие при възникване на форсмажорни обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19:

Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига“, пише в съобщението на БФС.

Правилата се приемат по предложение на Медицинската комисия при БФС, която е оторизирана да потвърди случаите на положителни проби за COVID-19 в клубовете от професионалния футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *