Първи случай на коронавирус в Сухиндол, все повече заразени нямат връзка с други доказани инфектирани

СЕДЕМ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТТА БЯХА ОБЯВЕНИ В СРЯДА ОТ ЕДИННИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ. Четирима от диагностицираните нямат обща епидемиологична пътека, нито са свързани с други лабораторно потвърдени до момента инфектирани. Това е доказателство за дифузното разпространение на коронавируса в региона, което е и по-трудно за овладяване от клъстерното.

Установен е първи заболял от COVID-19 в Сухиндол. Става дума за 40-годишен мъж, който е приет за лечение в МБАЛ Павликени. В общинската болница досега не са обгрижвали инфектиран. Пациентът е с пневмония, диагнозата е потвърдена с PCR тест и се работи по установяването на контактните му лица.

Сред новите случаи е и починалият 89-годишен мъж от Велико Търново, за който „Борба“ първа съобщи вчера. Диагнозата му е поставена, след като е издъхнал в Първо вътрешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Той е страдал също от диабет и хронично белодробно заболяване.

Останалите двама новозаболели са инфектирани от болни хора от друга област.

НОСИТЕЛИТЕ НА ЗАРАЗАТА В РЕГИОНА СТАВАТ 252 ДУШИ. ОТ ТЯХ 17 СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, а 49 се борят със заболяването в домашни условия. Излекуваните станаха 178 души.

Под карантина са поставени 197 жители в областта, а починалите са осем.

Единствената община в региона, която остана незасегната от заболяването, е Златарица.

Болните в страната са 12 414, като от тях 847 се намират в лечебни заведения. В тежко състояние са 41 пациенти, които са на реанимационна терапия и се борят за живота си.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *