100 четения

Седмична прогноза

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В.Търново минимална температура около 18 гр. Преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 35. За В. Търново максимална температура около 34. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 40.6 през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1964 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 17 минути и ще залезе в 20 часа и 29 минути. Фаза на Луната: три денонощия след пълнолуние.

В събота преди обяд ще има променлива облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 за източната част от централните райони на Северна България (В. Търново и Свищов) и между 29 и 32 за западните и част от централните райони на Северна България. В неделя ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на отделни места, предимно над западните части на Северна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. Максималните температури ще се задържат между 30 и 35. От понеделник до четвъртък ще преобладава верме с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър, в понеделник – от изток, от вторник до четвъртък – от запад. Температурите ще се задържат почти без промяна – минималните между 18 и 21, максималните – между 30 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина в петък преди обяд ще има ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23. В събота преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 21. В неделя ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на отделни места, предимно над западните части на планината, ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. От понеделник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и в следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 21 и 22. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *