205 четения

В „Локомотив“ (ГО) ще налагат собствени кадри за новия сезон

Целта пред „Локомотив“ (Горна Оряховица) през новото първенство е по-добро класиране от последния сезон. „Железничарите“ приключиха миналия шампионат на Втора лига на девето място.

„По-важното е, че „Локомотив“ бе съхранен в условията на пандемия и строги ограничителни мерки, включително и за икономиката. От 23 картотекирани футболисти 10 са в юношеска възраст. От 20 полеви състезатели 9 са юношите. Отделно две момчета от школата също се готвят с първия отбор. „Аз, треньорският ми екип и ръководството работим с дългосрочна концепция за развитие на клуба. Това, което ми е сведено като приоритети от ръководството, е налагането и изграждането на собствени футболисти, финансово оздравяване на клуба, изграждане на собствен интернат за подрастващи и подобряване на спортната инфраструктура“, коментира старши треньорът Милчо Сирмов.

13 са външните състезатели, четирима от миналата година и деветима новопривлечени през паузата. Имената, които са добре познати на футболната общественост, са Владислав Мирчев, Иван Вълчанов и Джунейт Яшар. „Това са футболисти със солиден професионален опит, включително и международен. От тях очаквам да поведат и да дават самочувствие на малките. Искам да виждам на терена агресивен „Локомотив“ с ядро от собствени футболисти. За Първа лига ще можем да говорим след 2 – 3 години, ако се придържаме към предварително начертания план. Този сезон е преходен. Целта е да интегрираме колкото се може повече собствени и млади футболисти, които да играят атакуващ и привлекателен за публиката футбол“, добави още Милчо Сирмов.

Картотеки за новия сезон получиха Атанас Ташолов, Виктор Митев, Владислав Мирчев, Джунейт Яшар, Звезделин Бончев, Зехнур Чаушев, Ивайло Василев, Иван Винков, Иван Вълчанов, Иван Иванов, Иван Славов, Йордан Димитров, Кирил Димитров, Кристиян Райчев, Петър Чалъков, Пламен Тенев, Стефан Неделчев, Тодор Таушанов, Тодор Бакърджиев, Християн Христов и Янислав Цачев.

Последното попълнение засега е полузащитникът Иван Вълчанов. Той е роден на 28 септември 1991 година и е юноша на ОФК “Вихрен 1925” (Сандански).

Играл е още за отборите на ФК “Чавдар” (Етрополе), ПФК “Монтана” (Монтана), “Новара” (Италия), ФК “Любимец” (Любимец), ПФК “Славия” (София), ПФК “Черно море” (Варна), ПФК “Нефтохимик” (Бургас), ПФК “Септември” (София), ФК “Етър ВТ” (В. Търново), ПФК “Витоша” (Бистрица) и ОФК “Пирин” (Благоевград).

В контролните срещи горнооряховчани записаха реми 1:1 с „Локомотив“ (Пловдив), победа над втория отбор на „Етър ВТ“ с 5:1 и загуба с 6:1 от „Черно море“.

Първият мач за първенство на „железничарите“ е в събота от 20:00 часа с „Нефтохимик“ (Бургас).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!