Водещи новиниГорна ОряховицаЗдраве

Горна Оряховица с най-много заболели от коронавирус в областта

ПРЕКЪСНАТА Е ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА РЯЗКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС В РЕГИОНА. След като почти всеки ден от миналия месец бяха установявани по около 10 инфектирани, сега бройката не надвишава петима дневно. Обявените случаи на COVID-19 в четвъртък са три, сочат данните на Единния информационен портал.

Двама от новодиагностицираните са заразени от лица с доказана инфекция от областта, а третият няма епидемиологична връзка с лабораторно потвърдените заболели.

В болница са настанени 17 пациенти и в домашни условия се лекуват 17 души. Излекуваните са 186, карантинираните – 192-ма, а починалите – осем.

В областта са диагностицирани общо 255 лица.

За последната седмица се засечени 17 случая на COVID-19, като най-много са доказаните инфектирани в община Горна Оряховица – седем. Плътно след нея е община Велико Търново с шестима. Двама от заболелите са от Стражица и по един от Лясковец и Полски Тръмбеш.

303 са положителните проби за изминалото денонощие у нас, а общият брой на заболелите в България е 12 717. От тях 872 души са в болница, а 44-ма – в интензивно отделение.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *