МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението

Полицията раздигна всички незаконни блокади на пътища и раздигна палатковите лагери в страната рано тази сутрин.

Полицейските акции се проведоха едновременно в София, Пловдив, Варна, както и на пътя, който води към магистрала „Тракия“ край Стара Загора.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщи МВР. Решението за рачистването и възстановяването на движението е било взето на Коалиционния съвет вчера заради стотиците сигнали на недоволни граждани и риска да възникнат сблъсъци между тях и протестиращите, стана ясно от думите на Валери Сименов тази сутрин, който коментира пред NOVA.

Под една от подадените от граждани жалби и сигнали има над 425 подписа, друг сигнал бе внесен още вчера с над 100 подписа.

 

БГНЕС

МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната, заявиха органите на реда.

Отново призоваваме, както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.

БГНЕС

Движението по всички линии на обществения транспорт е възстановено в обичайния им маршрут. Преминаването през възловите кръстовища е свободно, съобщиха от Центъра за градска мобилност в столицата.

БГНЕС

Вдигането на палатковия лагер на „Орлов мост“ е започнало малко преди 5 часа сутринта в петък, съобщава NOVA.

„Бях тук, всичко беше нормално. Дойде голямо количество полиция“, разказват протестиращи. Протестиращите се оплакаха, че полицията им е причинила стрес, защото ги събудили около три и половина сутринта.

БГНЕС

В Пловдив палатките с протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня около 4 часа сутринта. Те бяха блокирали кръстовището на булевардите „Шести септември“ и „Цар Борис Трети“, което свързва северната и южната част на града, около 20 часа в четвъртък.

„Дойдоха, започнаха да премахват насилствено палатките. Има повредени такива, сигурно има загубени вещи. Написаха ни актове, че пречим на движението по пътното платно„, обясни протестиращ.

БГНЕС

Според демонстрантите преди появата на полицията на място са се появили и провокатори. Палатковият лагер е преместен на тротоара.

Източник: Дарикнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *