Калина Кушева от Поликраище спечели фолклорния конкурс „Българин“

11-ГОДИШНАТА КАЛИНА КУШЕВА ОТ ПОЛИКРАИЩЕ СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО ВЪВ ФОЛКЛОРНИЯ ОНЛАЙН КОНКУРС „БЪЛГАРИН“. Калина се пребори за отличие с родопската песен „Руфинкината“ и успя да събере достатъчно подкрепа в онлайн гласуването, за да триумфира в края на състезанието.

Калина е победител в категория „Народно пеене”, където и конкуренцията беше най-сериозна. Затова и журито там е решило да даде два златни медала. А и заради много малката разлика в гласовете между двамата участници. Калина е имала няколко гласа по-малко в крайното класиране, но пък нейният клип е бил в пъти повече преглеждан, което е променило решението на комисията и тя е присъдила първо място и на талантливата изпълнителка от Поликраище.

Фолклорният конкурс „Българин“ продължи четири месеца и в него участваха близо 600 деца от 12 държави. Всички участници изпълняват български фолклор и според правилата на състезанието се конкурират в няколко категории – за изпълнители, музиканти и народни танци.

Клипът на Калина е селектиран измежду 300 клипа, подадени за участие в категорията „Народно пеене“. 11-годишната певица учи пеене в Школата по народно пеене в читалище „Развитие 1884“ в Поликраище. Неин вокален педагог е Вяра Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.