55 четения

За втори пореден път ШК „Асеневци“ организира държавните първенства до 8 и 10 години

Великотърновският шахматен клуб „Асеневци” организира за втора поредна година Държавните индивидуални първенства по шахмат за момичета и момчета до 8 и 10 години. Надпреварата започна вчера в Априлци и ще продължи до 16 август.

„Търсейки подходящо място за провеждане на първенствата, минахме през много различни места из България. Оглеждахме се за тихо и спокойно място, където децата ще могат да се отдадат на шахматната игра, но в същото време и да имат възможност за разтоварване и разходки. Така стигнахме до град Априлци и останахме очаровани от красивата природа наоколо. Кметът на община Априлци инж. Тихомир Кукенски искрено се зарадва на идеята ни и заяви пълната си готовност и желание за съдействие. Априлци е чудесно място за провеждане на мероприятието, намира се в центъра на България, курортно селище е, има басейни, екопътеки, исторически музей, забележителности и чудесни и усмихнати хора. Сигурни сме, че гостите на турнира ще останат с много хубави спомени и емоции. Сърдечно благодарим на инж. Тихомир Кукенски, цялото ръководство на община Априлци, Марин Стаевски, Кирил Балджиев, Йордан Ковачев и всички останали, които спомагат за организирането на първенствата”, разказаха организаторите на първенствата и ръководители на ШК „Асеневци” Цвета Галунова и Даян Нинов. В шампионатите се включват над 70 участници, които ще премерят сили на класически, ускорен шахмат и блиц. Всеки един от турнирите ще излъчи шампион на България. Шахматните клубове изпращат най-добрите си състезатели, които ще се борят в шампионатите, а най-добре представилите се деца ще представят страната ни на световната и европейска сцена.

Между шахматната програма ще има и развлекателна. Предвидени са забавни вечери, ще бъдат посетени и различните забележителности в околността на Априлци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *