Какво време ни очаква на 12 август, сряда

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. За В.Търново минимална температура около 19°.

В сряда, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. За В.Търново максимална температура около 31°.

Атмосферното налягане, преди обяд ще се задържи без съществени изменения, след обяд ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина, преди обяд, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 15°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.0° през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 11.2° през 1973 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 22 минути и ще залезе в 20 часа и 22 минути.

Фаза на Луната: седем денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.