3563 четения

Новият здравен министър на изненадваща вечерна визита във В. Търново и Г. Оряховица

Проф. Костадин Ангелов инспектира строителството на новия корпус на областната болница и разговаря с лекари и ръководства

Новият здравен министър ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ посети областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ и ФИЛИАЛА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА вечерта във вторник. Няколко дни след като бе назначен на поста си, той съобщи публично, че ще предприеме обиколка из лечебните заведения в страната, за да се запознае лично със състоянието им. Другата цел на изненадващите визити е желанието му да подкрепи медиците на първа линия. Подобни срещи бяха проведени в Чирпан, Ямбол, Сливен, Добрич и т.н.

Обиколката му в региона започна със старата столица, където инспектирал на място и намиращото се в напреднала фаза строителство на новия корпус на областната лечебница, чието отваряне ще намали драстично логистичните разходи, заради отдалеченността на стара болница, където функционират няколко отделения на МОБАЛ.

 

Веднага след визитата си във Велико Търново здравният министър отишъл и до амбулаторията в Горна Оряховица. Там се появил около 21 часа, като част от медиците дори не успели да го разпознаят, но други веднага реагирали и били шокирани от гостуването му. Подобна визита в структурата от страна на първия в системата на здравеопазването не е имало поне от десетилетие.

Дежурните медици обсъдили с него актуалните проблеми, които ги вълнуват, а той изслушал всичките им тревоги.

Бившият шеф на „Александровска“ болница попитал работещите във филиала дали имат на разположение достатъчно маски, предпазни облекла и други консумативи за протекция от коронавируса. Той изразил подкрепа към усилията им в борбата с пандемията и им вдъхнал сили в мисията за опазване на здравето на хората в района, който обслужва филиала.

Персоналът помолил здравният министър да си направят общи снимки, а той с радост се съгласил.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Новият здравен министър на изненадваща вечерна визита във В. Търново и Г. Оряховица

  • 13.08.2020 в 7:16
    Permalink

    Izglezhda, che e svesten. Dali naistina e taka …. vremeto shte pokazhe

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!