Общество

Деца сами обновиха площадка за игра в Миндя

ДЕЦА И МЛАДЕЖИ СЕ ПОГРИЖИХА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ОБЛИКА НА ОСТАРЯЛА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА В МИНДЯ. Малчуганите и тийнейджърите боядисаха съоръженията под ръководството на ръководителя на Центъра за работа с деца в селото Ваня Илиева. Именно нейна била идеята за козметичното обновяване на зоната за забавления за най-малките и се реализирала с разрешението на кмета Иван Иванов.

Консумативите и боите били осигурени от благодетел от селото. Оцветени са металните елементи на три пързалки, две люлките и гъбка. Участниците в акцията са на възраст от 5 до 21 години.

Илиева и една от майките на малки деца в Миндя обмислят още проекти с обществено значение в селото, както и забавни събития за децата. До края на лятото са предвидени семейни игри на открито, а в тяхното организиране се включва активно и екипът на местното читалище.

Културната институция не спира да генерира разнообразни прояви. Всеки четвъртък се излъчва лятно кино под звездите за местното население и гости на селото, а периодично се провеждат детски работилници по тъкачество и други забравени родни занаяти.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *