1049 четения

Областният управител свика извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК

Областният управител проф. д-р Любомира Попова ръководи извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация „Йовковци“ ООД, Велико Търново. Повод за свикването му бе приемането на препоръчителен размер на годишната вноска на държавата в бюджета на Асоциацията за 2021 г., която представлява 35% от всички вноски. Останалите 65% са разпределени между десетте общини от областта, като размерът е в зависимост от броя на гласовете им в Общото събрание.

Всички присъстващи членове гласуваха „за” предложението за сумата от 27 хиляди лева. Средствата от бюджета се предвижда да покрият годишните разходи, необходими за нормалното осъществяване на функциите на Асоциацията по Закона за водите.

На заседанието беше обсъдено предложението на министъра на околната среда и водите да бъде събрана и обобщена информация за проектната готовност относно задълженията, произтичащи от Директивата за пречистване на отпадъчни води от населените места за агломерациите от 2000 до 10 000 еквивалент жители в обособената територия. Същата ще бъде съгласувана с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предоставена на МОСВ.

Един коментар за “Областният управител свика извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК

  • 12.08.2020 в 22:50
    Permalink

    За тази Пик твърди, че била по- по- близка до Цветан Цветанов. От писаното излиза, че демек нещо са свършили събра ли са да пият по кафе. Педагошката Любомира разбира много от отпадни води.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!