85 четения

Петко Петков: „Чака ни дълъг маратон и е рано да се дават оценки, правим опити да се подсилим“

„Като цяло не стояхме добре, има много неща в играта, които трябва да подобрим. Не искам да се оправдавам от липсата на основни играчи, но това беше възможност за останалите да се защитят. Позволихме през първото полувреме много лесно да се изнася топката, оттам загубихме срещата. След почивката опитахме да сме по-агресивни, но получихме гол, червен картон… После не можахме да реализираме няколко ситуации, нелеп трети гол и загуба.

С 10 човека играхме добре и имахме шансове, но мачът трябва да се започва от самото начало, а ние, за жалост, бяхме прекалено пасивни при изнасянето на топката от домакините. Това им позволи спокойно да разиграват и да създават ситуации. Играли сме срещу отбори с най-различни постройки, знаехме как да действаме, но началото ни беше много мудно. Отдавам го най-вече на първия мач, имаме доста нови хора, на които им трябва време да се адаптират.

Това е просто един мач, чака ни дълъг маратон и е рано да се правят оценки, особено за футболистите, които дебютират днес. Те тренират от 3 – 4 седмици с нас, това е малък период. Предстоят ни много мачове, в които трябва да показваме доста по-добро лице. Поздравявам „Царско село”, бяха по-добри и заслужено спечелиха.

Всички чакаме с надежда Общото събрание и избирането на новия Управителен съвет. Велико Търново е футболен град, Общината също е с лице към футбола и съм сигурен, че нещата ще се стабилизират организационно, управленски и финансово.

Очакваме нови попълнения. Малко се позабави селекцията, в условията на пандемията малко по-сложно стават нещата, особено с чуждестранните футболисти. Правим опити при всички положения да се подсилим. Ако някой иска „Етър” да изглежда по-добре, отколкото днес, това съм аз. Търсим играчи на всички позиции, няма да се откажем от нито един добър футболист”, коментира старши треньорът на „Етър ВТ“ Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!