175 четения

Повече британци са починали това лято от грип, отколкото от Ковид-19

Значително повече британци са починали през месеците юни и юли от грип и пневмонии, които не са свързани с коронавируса, отколкото от Ковид-19, съобщи в. „Дейли мейл“.
Изданието се позовава на данни от Националния статистически институт на Великобритания. Според тях от 19 юни до 31 юли от грип и възпаление на белите дробове, които не са свързани с пандемията, в страната са починали 6 626 души, а от заболявания, предизвикани от Ковид-19 – 2 992. В края на миналия месец според статистиката от грип са умрели пет пъти повече британци, в сравнение с тези от Ковид-19 – съответно 928 и 193 смъртни случая.
Както беше съобщено по-рано, почти 30 милиона жители на страната ще получат право на безплатна ваксина срещу сезонния грип, което ще позволи на Националната здравна служба по-ефикасно да се справи с възможната втора вълна на разпространение на коронавирусната инфекция. Най-голямата имунизационна програма за населението в британската история ще обхване всички жители на страната на възраст над 50 години, децата до 12 години, медицинските работници и представителите на уязвимите групи от населението. Очаква се масовото ваксиниране да ограничи броя на хората с грипни симптоми, които в случая на заразяване трябва да бъдат тествани и за Ковид-19.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!