209 четения

Какво време ни очаква през предстоящата седмица

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 14 август 2020 г. – 20 август 2020 г.

В петък  ще преобладава време с незначителна до променлива облачност.  Ще духа слаб  вятър, предимно от изток-югоизток.  Минималните температури  ще бъдат между 16° и 19°.  Максималните  температури  ще бъдат между 31° и 34°.

В събота, през по-голямата част от деня,  ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Късно след обяд от запад облачността  ще се увеличи и на места, предимно над полупланинските райони,  ще превали дъжд с гръмотевици.  През деня ще духа слаб   вятър от изток-югоизток.  Минималните температури  ще бъдат между 16° и 19°.  Максималните  температури  ще бъдат между 33° и 36°.

В неделя,  ще преобладава време с  променлива облачност.  Предимно след обяд  на места ще превали дъжд с гръмотевици.  През деня ще духа слаб   вятър от изток-югоизток.  Минималните температури  ще бъдат между 16° и 19°.  Максималните  температури  ще бъдат между 29° и 32°.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, в понеделник и вторник – от изток-югоизток, в сряда и четвъртък – от запад. Минималните температури  ще бъдат между 17° и 20°.  Максималните  температури от понеделник до сряда  ще бъдат между 33° и 36°, в четвъртък – между 28° и 31°.

 Над западните и централни части  на Стара планина, в петък, преди обяд ще има променлива облачност. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и   и на места ще превали  дъжд с гръмотевици. Ще духа  слаб до умерен   вятър  от западната четвърт. Максималните температури    на 1200 м. ще бъдат  около  22°.

В събота, преди обяд  и около обяд, ще има незначителна до  променлива облачност. Късно след обяд и вечерта ще се развива купесто-дъждовна облачност и   и на места ще превали  дъжд с гръмотевици. Ще духа  слаб до умерен   вятър  от южната четвърт. Максималните температури    на 1200 м. ще бъдат  около  22°.

В неделя, ще преобладава време с  променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици.  Ще духа  слаб до умерен   вятър  от южната четвърт. Максималните температури    на 1200 м. ще бъдат  около  19°.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб  до умерен вятър от западната четвърт.   Максималните температури    на 1200 м. от понеделник до сряда ще бъдат  между  22° и 24°, в четвъртък – около 19°.

Максималните температури на 2000 м., през целия период,   ще бъдат  с  около 5°- 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!