Западът няма да разреши използването на руската ваксина срещу Ковид-19 заради недостатъчната налична информация

Западните регулатори няма да издадат разрешения за използването на руската ваксина срещу Ковид-19 заради недостатъчната налична информация и съмнения относно ефикасността й, съобщи телевизионният канал Скай нюз.
С такова твърдение излезе ръководителят на целевата работна група за ваксините на правителството на Великобритания Кейт Бингам.
„Знаем прекалено малко за руската ваксина, нямаме голямо количество данни, за разлика от препаратите, разработвани в САЩ, европа и другите страни. По тяхна информация те са ваксинирали само 38 души и западните регулатори в никакъв случай няма да издадат разрешение на подобна ваксина. Руските власти не представиха доказателства, че тя е ефикасна“.
На 11 август Русия беше първата страна в света, която регистрира ваксина срещу новия коронавирус, кръстена „Спетник-5“. Препаратът беше разработен от Националния изследователски център по епидемиология „Гамалея“ към Министерството на здравеопазването на Руската Федерация.

Източник: БТА

One thought on “Западът няма да разреши използването на руската ваксина срещу Ковид-19 заради недостатъчната налична информация

  • 14.08.2020 в 18:04
    Permalink

    Естествено, че няма да разрешат. Нали не е създадена в ЕС или САЩ. Бездарници. И БГ като примерни послушковци ще се съобразим. …….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *