Горна ОряховицаОбществоСпорт

Пет медала за „Локомотив 96“ от първия ден на шампионата по канадска борба

С пет отличия приключиха първия ден състезателите на „Локомотив 96” от Националния шампионат по канадска борба. Около 300 атлети мерят сили в 24-тото държавно първенство. Кметът на Банско Иван Кадев поздрави организаторите за усърдието и огромния труд, който полагат за развитието на този спорт в България. „Свидетели сме как за четвърт век ентусиазмът, непреклонната вяра и непрекъснатият труд на неколцина, сред които нашите съграждани Асен Тодоров и съпругата му Вероника, изведоха канадската борба на най-високо ниво в България и постигнаха признанието, че българските спортисти са едни от най-добрите в света”, подчерта в приветствието си кметът. Състезанието се провежда при стриктни мерки за безопасност в читалището в Банско и е закрито за зрители в залата.

Петкратният победител в класацията за най-добър спортист на Горна Оряховица Пламен Димитров добави поредната си титла от държавен шампионат.

Най-титулуваният горнооряховски спортист спечели злато в категория до 85 килограма при мъжете с лява ръка.

В първия ден от държавния шампионат състезателите премериха сили на лява ръка, а вчера се проведоха схватките на дясна. В събота горнооряховският „Локомотив” завоюва още четири медала.

При мъжете Захари Захариев и Тодор Бонев спечелиха бронз съответно в категориите до 60 и 75 кг.

Захариев е със сребърен медал в същата категория при младежите. Пак при младежите, но до 80 кг, бронзов медал завоюва съотборникът му Данчо Милков.

Снимка regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *