ЛясковецСпорт

161 520 лева влагат в ремонт на сградата на стадиона в Лясковец

Основен ремонт на обслужващата зала на стадиона в Лясковец започна на 12 август. Финансирането е осигурено по проект „Красива България“. Това е вторият етап от ремонта на сградата, като в резултат се предвижда тя да бъде цялостно реконструирана и да осигурява съвременни условия за спортна дейност.

Проектът „Основен ремонт на обслужваща сграда към спортен комплекс в град Лясковец – Етап 2” е финансиран по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“ на проект „Красива България“ към Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на проекта е 161 520 лева, от които 77 530 лева са от „Красива България“ и 83 990 лева от бюджета на Община Лясковец, съгласно подписано споразумение.

Проектът предвижда да се подобрят енергийните характеристики на сградата, като се положи топлоизолация по външните оградни елементи и се подмени съществуващата дървена дограма. Предвидено е полагане на външна силиконова мазилка, цялостен вътрешен ремонт, в това число монтаж на гипскартон, подмяна на ВиК инсталацията, ремонт на канализацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *