Хандбалистките започнаха подготовка, целта им отново е титлата

Представителният отбор на Хандбален клуб “ Етър – 64″ започна подготовката си за новото първенство на женската „А“ група. 12 хандбалистки водят в момента занимания под ръководството на Йонка Генчева и Свилен Митрофанов, който и тази състезателна година ще се грижи за физическата им подготовка. Тренировките са сутрин на откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“.

Ангелина Симеонова е единствената напуснала отбора, тя се завръща в родния ХК „Панагюрище“. Останалата част от досегашния отбор се запазва изцяло, няма нови или други напуснали състезателки. Украинката Анна Захарова ще се готви индивидуално в София, където живее. Другото украинско попълнение Александра Замишляк е на линия, тя изобщо не е успяла да се прибере в родината си заради пандемията.

На етърки предстои участие в Държавното първенство по плажен хандбал, което трябваше да се проведе в края на август, но заради кризата с коронавируса и многото затворени хотели шампионатът бе отложен за септември. Стартът на „А“ група ще бъде най-вероятно в началото на октомври, като тепърва ще се уточнява съставът на групата. Засега е ясно, че ХК „Поморие“ смята да се откаже по финансови причини. Последното първенство бе прекратено преждевременно, като вторият във временното класиране „Етър-64“ получи сребърните медали. Целта на тима за новия сезон е титлата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *