Д-р Сибила Маринова иска пълна проверка на дейността й от „Медицински надзор“

Началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение във великотърновската болница д-р Сибила Маринова сезира Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ с искане да бъде проверена цялостната й дейност като главен координатор по донорство за област Велико Търново.

Във вторник беше изпратено писмо от нейно име до изпълнителния директор на ИАМН Росен Иванов. Поводът за исканата проверка са спекулациите в медиите и социалните мрежи във връзка с работата й. Проверката ще обхване периода от октомври 2015 г., когато д-р Маринова поема поста главен координатор по донорство, до настоящия момент.

Междувременно стана ясно, че Софийска районна прокуратура поема разследването за смъртта на 19-годишния абитуриент Христо Денев, след като търновските прокурори си направиха отвод, за което „Борба“ информира. Момчето е лекувано от COVID-19 18 дни и е издъхнало в реанимация на 31 юли. По повод на трагедията бащата адвокат Иван Денев публично заяви, че смята, че при лечението на сина му са допуснати нередности. Прокурорското разследване тепърва ще изяснява дали в лечението има лекарска грешка. Засега от болницата са иззети всички писмени сведения по случая, в лечебницата върви и цялостна проверка от „Медицински надзор“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.