Доведен син обрал пастрока си, който бил на смъртно легло

Дрогираният Християн Пашов разбил касата и взел карта с хилядарка, за да купи пиячка

 

ДОВЕДЕН СИН Е ОБРАЛ ПАСТРОКА СИ ДО ШУШКА БРОЕНИ ДНИ ПРЕДИ ТРАГИЧНАТА СМЪРТ НА МЪЖА. Днес Християн Пашов е на 28 г. и е изправен пред Окръжния съд за дръзкия обир и източването на пари от бяла карта, в която е имало 1000 лева, а титулярят дори още не е бил починал. Освен това младият мъж, който последно е работил като шофьор в обществена пералня във Велико Търново, е осъждан до момента пет пъти за различни престъпления – от кражби до наркотици.

ДРАМАТИЧНИЯТ СЮЖЕТ СЕ РАЗИГРАВА В ТЪРНОВСКИ КВАРТАЛ. В един апартамент живеят Стефан Недев, втората му съпруга и нейният син Християн. 49-годишният Недев имал сейф в гардероба на спалнята си, където в метална каса съхранявал спестявания, бижута и бяла карта с кредитен лимит от 1000 лева. Достъп имал само той. През 2015 г. втората съпруга на мъжа починала и за сина й трябвало да се грижи Стефан, който имал свой син, но той живеел отделно. Християн бил калпазанин и по това време учел в Шумен. Завърнал се в старата столица и се настанил при пастрока си, но въпреки висшето си образование не искал да работи. Постоянно искал пари и употребявал наркотици, за което го осъдили, забърквал се в неприятности.

В края на 2016 г. доведеният син заминал на гурбет в Германия. Няколко месеца по-късно пастрокът му си намерил приятелка и заживял с нея в общия апартамент. Християн се завърнал доста бързо от чужбина и отново започнал да тормози втория си баща и новата му половинка. Стефан Недев бил принуден да го изгони да живее в Беляковец при баба си и дядо си.

ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 2017 Г. НЕДЕВ ПРЕТЪРПЯЛ ИНЦИДЕНТ ПО ВРЕМЕ НА СТРОИТЕЛНИ РАБОТИ. Мъжът паднал от голяма височина, получил множество тежки травми, изпаднал в кома и починал в болницата на 11 декември 2017 г., без да излезе от комата. Личните вещи и мобилният му телефон били предадени на приятелката му. Роднините на Недев така и не допуснали Християн в болницата. Още преди да настъпи фаталният край, приятелката и сестрата на Стефан заминали за София да търсят друга болница, където евентуално ще има шанс да бъде спасен. Без да се притеснява от драмата в семейството, Християн се промъкнал в апартамента във В. Търново, въпреки че имало СОД. Охраната съобщила за това, но се оказало, че натрапникът не може да бъде изгонен, защото постоянният му адрес по лична карта бил на този адрес. Когато приятелката и сестрата на мъжа в кома се върнали от столицата, Християн категорично отказал да напусне жилището и се наложило от него да се изнесе приятелката на Стефан.

ТАКА НАРКОМАНЪТ ОСТАНАЛ ДА СЕ ШИРИ В ЧУЖДИЯ ДОМ. Едно от първите неща, които направил, било да изкърти от гардероба касата на Недев, който берял душа в търновската болница. Взел дебитни и кредитни карти, между които и въпросната бяла карта заедно с пин кода, наличните пари в сейфа и златни бижута. За тази кражба в отделно наказателно дело Християн е осъден още м.г., след като направил споразумение с прокуратурата.

На 3 декември 2017 г., само девет дни преди Стефан Недев да издъхне, доведеният му син събрал приятели и решил да си направят купон в апартамента. Отишли да пазаруват с хилядарката от откраднатата карта на пострадалия мъж. Били изтеглени 400 лева, с които била купена солидна пиячка за домашен купон. През това време обаче на мобилния телефон на Стефан Недев, който бил у приятелката му, се получило текстово съобщение за транзакцията. Тя, сестрата на Стефан и нейният съпруг отишли в апартамента да видят какво става, защото били сигурни, че касата е разбита и картата е открадната. Близките веднага се обадили на тел. 112. Малко преди да дойдат униформените, Християн се примолил да не съобщават за обира, защото щял да върне парите. Дежурният патрул обаче установил в апартамента мирис на марихуана, каквато била намерена по време на обиска. Християн бил арестуван и срещу него започнало разследване за обира и за държане на наркотици. За дрогата той вече е осъден, а за наглото обиране на картата на човек в кома сега ще понесе ново наказание, макар по време на разследването да е възстановил щетите. За щастие, бандитът не е успял да се сдобие незаконно и с апартамента, който е останал на единствения наследник на Стефан Недев – неговия роден син.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *