„Евронюз” показа филм за Велико Търново и Царевец

ЕКИП НА EURONEWS СНИМА ФИЛМ ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПРЕДСТАВИ БОЛЯРСКИЯ ГРАД В СВОИТЕ ПЛАТФОРМИ ПРЕДИ ТРИ ДНИ. Епизодът е наречен „Крепостта Царевец: Градът на царете“ и част от рубриката „Пощенски картички“. В него многоезичната новинарска медия акцентира върху историческата значимост на старата българска столица, която определя като „истинско национално съкровище“ и „популярна туристическа дестинация“.

Филмът е заснет със съдействието на Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. За славното средновековно минало на Царевец, мощен символ на българска национална гордост, в лентата разказва Румяна Павлова, екскурзовод от Регионален исторически музей-Велико Търново. В епизода по любопитен начин са представени стенописите от 80-те години на ХХ в. в Патриаршията на историческата крепост, както и църквите и културните ценности от с. Арбанаси.

Рубриката „Пощенски картички“ на Euronews разказва кратки истории за пътешествия до различни дестинации в цял свят, съчетани с лични впечатления и практични съвети. Епизодът за Царевец е дублиран на 12 езика и може да се види на: https://www.euronews.com/2020/08/14/tsarevets-fortress-the-city-of-the-tsars, както и в YouTube канала на медията на https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=eMedK1nPBQo&feature=emb_logo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *