Забава и знание

Колко дни трае идеалната ваканция?

Идеалната почивка продължава 11 дни на слънчево място в близост до летището с директен достъп до плажа и задължително басейн в хотела, показва проучване сред 2000 души във Великобритания.

За две трети от анкетираните тишината и спокойствието са най-важни за една успешна ваканция. Сред другите задължителни аспекти са слънцето и хубавият хотел. Най-предпочитаният месец за отдих е юли на прекрасно място, на което да се пекат под слънчевите лъчи по девет часа на ден.

80% смятат, че ваканцията започва на летището.

Много туристи почиват на морето, но предпочитат да лежат край басейна в хотела средно три дни. Още три дни прекарват под жаркото слънце на пясъка, където играят волейбол и плуват в морето. Още един ден хората

обикалят забележителностите и опознават местната култура. Няколко дни са отредени за разходка из търговските центрове и пазари. Идеалната почивка съссигурност включва още хубава храна, ежедневен масаж и занимание с йога на изгрев слънце.

До сходно заключение достигнаха и финландски учени. Според тях идеалният отпуск, благодарение на който ще можем да се „изключим“ от работните ангажименти, е между 8 и 11 дни. Здравословното и психическото ни състояние се подобрява рязко след началото на ваканцията, а кулминацията настъпва на осмия ден.

Според изследователите от университета в Тампере отсъствието от работа само за ден-два е твърде малко време, за да се отърсим от стреса.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *