260 четения

Няма да пишат отсъствия на децата в градините

Родителите ще решават дали да ги пускат

От 15 септември родителите сами ще преценяват дали да пускат децата си в ясла или детска градина, като на децата няма да им се пишат отсъствия.

За първи път децата, които след ваканция се завръщат, не е необходимо да носят медицински документи. Това съобщи директорът на Дирекция „Образование“ в Столичната община Мария Минчева.

Единствено медицински документи са необходими за децата, които за първи път ще влязат в детска градина или ясла.

Останалите могат да бъдат изпращани, без да носят медицински документи“, обяви тя и добави, че се съобразяват с указанията на институциите, които към момента нямат такива изисквания за посещаващите досега детски заведения.

Тя уточни, че 10 000 деца чакат за място в детска градина в София. Над 3000 нови свободни места ще бъдат обявени на първото текущо класиране, което ще се проведе на 29 август:

istock

Най-голям е недостигът за децата в яслени групи. Системата показва, че между класиранията от май до края на юни се появиха нови кандидати. Основният ни ангажимент е насочен към децата на 3-6 годишна възраст.

Тази година отчетохме, че и при тригодишните има недостиг, малко над 1500 места“, посочи Минчева и добави, че най-много места не достигат в районите „Триадица“, „Лозенец“, „Красно село“, а в последните няколко години и в район „Витоша“.

Източник: pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *