ОКОНЧАТЕЛНО! Софийска градска прокуратура ще разследва причините за смъртта на 19-годишния абитуриент от Велико Търново

Софийска градска прокуратура е определена да осъществява ръководство и надзор по случая със смъртта на 19-годишния абитуриент от Велико Търново Христо Денев, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *