Ресторанти и болници с най-много нарушения на мерките срещу COVID -19

Отличници са театрите, кината и музеите

Ресторантите и болниците с най-много нарушения на противоепидемичните мерки заради коронавируса, показват данни на Министерство на здравеопазването, цитирани от БГНЕС.

През юли са извършени 31 446 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места и 54 369 проверки на лица под карантина.

81 проверки са извършени на домове за стари хора, домове за медико-социални грижи, домове за деца с увреждания, домове за деца, лишени от родителски грижи и са съставени 9 предписания, които ако не бъдат изпълнени в законоустановения срок ще дадат основание на контролните органи да наложат глоба.

597 инспекции са извършени в детски градини и ясли като на 16 детски заведения са съставени предписания.

16 предписания са съставени на собственици на дискотеки, питейни заведения и игрални заведения от общо проверени 988 обекта. 7147 юридически лица са били проверени през юли като на 238 е даден срок да отстранят нередностите.

istock

През топлия юли са проверени и 1404 заведения за хранене, при 43 от тях са открити нарушения.

Кината, театрите и музеите са отличници, защото при извършените инспекции на 48 обекта не е открито нито едно нарушение, както и при извършените инспекции в училища, университети, обучителни организации, концерти, конференции, симпозиуми, школи.


Не така е при лечебните заведения. При тях от 856 посетени са открити проблеми при 35.

741 проверки са извършени в транспортни средства. При 15 от инспекциите са установени нарушения.

istock

При 5 117 от общо 17 979 лица, пристигнали и преминаващи транзитно страната ни са нарушили противоепидемичните мерки. 40 предписания са съставени и на собственици и посетители на хотели и къщи за гости, фитнеси, спортни зали, СПА центрове, басейни и други обекти.

Източник: pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *