Горещи новиниОбществоСпорт

Какво се случва в „Етър ВТ”? Няма треньор, няма и ръководство

Петко Петков напусна отбора, новият Управителен съвет ще решава бъдещето на клуба и треньорския пост

СТАРШИ ТРЕНЬОРЪТ НА „ЕТЪР ВТ“ ПЕТКО ПЕТКОВ НАПУСНА ОТБОРА В ПЕТЪК, А ПОЧТИ ЦЕЛИЯТ УС Е ДЕПОЗИРАЛ ОСТАВКИ. Досегашният наставник си тръгна, след като не бе подписан договор с искания от него Свилен Щерев. Полузащитникът игра през последните два сезона в „Дунав“ (Русе), преди това е носил екипите на „Ботев“ (Гълъбово), ФК „Оборище“, „Марица“ и т. н. Мотивът на ръководството бе да се изчакат Общото събрание във вторник и решенията на новия Управителен съвет.

„ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ПОДКРЕПА. АЗ НЕ СЪМ ЧОВЕК, КОЙТО ОСТАВЯ КАРУЦАТА В КАЛТА. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до шията. Откакто съм в „Етър”, сега за трети път почвам да правя отбор. Първият беше след Нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината. Конкретно – днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с претекст, че чака Управителния съвет на клуба. Аз готвех този играч да бъде основен футболист за мача с „Монтана”, тъй като мисля, че отборът има нужда от още играчи, тъй като ни напуснаха доста добри футболисти. Свещеното право на треньора е да прави селекцията и след като това се случи, просто не мога да помогна на „Етър” по никакъв начин. Това изявление го давам заради хората, които скандираха името ми на стадиона, дори и след последния мач и загубата от „Черно море”. Тези хора имат право да знаят каква е истината и заслужават по-добър отбор!

ОФИЦИАЛНО ОТ ДНЕС ИЗЛИЗАМ В БОЛНИЧЕН ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БАЩА МИ. След десет дни ще си разтрогна договора, моето желание е по взаимно съгласие. Опитаха се част от ръководството да ме разубедят, но това е решението ми. Аз не съм страхлив човек, никога не съм бягал от отговорност, но и имам достатъчно достойнство да си тръгна в момента, в който не мога да бъда повече полезен.

ОТКАКТО СЪМ ТУК, ПОСТОЯННО ЧАКАМЕ НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ. С НАДЕЖДА ЧАКАХМЕ И УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ. Ако има някакво подобрение, ако има хора, които искат да помагат на „Етър”, нека се свържат с мен и да разговаряме дали мога да продължа работата си тук. Но в момента това е моето решение. Благодаря на публиката и на феновете! Искам да благодаря на тези хора, но и тя ме подтикна да взема това тежко решение. Защото не може зад гърба ти да има хора, които ти имат доверие и скандират името ти, а ти да ги заблуждаваш, че можеш да свършиш дадена работа. Аз нося отговорност и пред тях и съм човек с достойнство“, заяви Петко Петков.

КАКТО „БОРБА“ ПИСА, ВЪВ ВТОРНИК ПРЕДСТОИ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА КЛУБА, което трябва да избере нов Управителен съвет, който на свой ред да избере и председател. Със сигурност новото ръководство го чака летящ старт, защото ще трябва да решава въпросите, свързани с избора на старши треньор, финансиране, селекция…

Снимка etarvt.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *