„Виолетовите” надежди първи на турнир в Трявна, взеха и две индивидуални награди

Родените през 2012 година момчета на „Етър ВТ“ спечелиха по категоричен начин турнира Tryavna Champioship 2020, който се проведе през изминалата седмица в балканското градче.

Тимът победи в седемте си мача и завърши с голова разлика 49:6. Освен отборната купа малките етърци обраха и индивидуалните награди в тази възраст: за най-добър вратар – Теодор Тодоров, и голмайстор на турнира – Стефан Илиев.

Родените през 2011 г. също участваха в турнира и записаха три победи и две загуби, като израстването в начина на игра на децата в тази възраст е много голямо.

Треньорите на двете възрасти Калоян Тодоров и Свилен Василев благодарят на първо място на родителите за подкрепата в ежедневната тренировъчна дейност, както и на директорката на Спортното училище г-жа Снежина Михова и кмета на село Шемшево Кирил Ангелски за предоставената база.

Все повечето успехи в най-ранна детска възраст на деца с екипите на “Етър ВТ” са благодарение на добрата съвместна работа с детските градини в града, която треньорите се надяват да продължи и през новата учебна година въпреки усложнената здравна обстановка в страната.

Вече има сформирана група на деца, родени 2013 – 2014 година, която тренира три пъти в седмицата на терените на Спортното училище, и децата притежават нужните качества и желание за развитие.

Тези резултати и доброто представяне в елитните групи U15 и U17 трябва да накарат новото ръководство на “Етър” да се фокусира още повече върху собствените кадри и професионалното развитие на треньорите в школата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *