Спорт

Футболистите на „Изгрев 93“ с. Царевец са победители на детски турнир в Елена

На градския стадион „Чумерна“ в Елена се проведе осмият поред детски турнир по футбол в памет на изявените в миналото спортни деятели и активисти на местния отбор: Петко Антонов, Иван Градинаров, Симеон Сотиров и Пейчо Пейчев – бай Пейчо.

Спортната проява се организира от Община Елена и ФК „Чумерна“ със съдействието на Зоналния съвет на БФС В. Търново. Идеята за надпреварата сред подрастващите футболисти е на Иван Кънчев – Печурката, който не е сред живите, и на треньора на детските и юношеските отбори в Елена Румен Антонов.

Тази година в турнира участваха четири отбора, чиято игра през цялото време подкрепяше ентусиазирана публика. Победител стана тимът на ФК „Изгрев 93“ с. Царевец, който в първия двубой надигра „Локомотив“ Дряново с 3:1. Домакините от ФК „Чумерна“ стигнаха до финала, като победиха „Филипов“ Казанлък с 3:0. В редовното време финалистите постигнаха равен резултат – 1:1, но по-добър в дузпите бе гостуващият отбор и спечели първото място с 6:5. Дряновци надиграха съперника от Казанлък и станаха трети на турнира.

Заместник-кметът на Елена Йордан Димитров поздрави отборите за доброто им представяне и им връчи купи, медали и топки.

Организаторите на турнира поощриха спортсменската игра на малките футболисти и отличиха седем от тях с индивидуални награди. За голмайстор бе определен нападателят на Дряново Димитър Колев, за най-добър вратар – Васил Маринов от Казанлък. Нивелин Иванов и Явор Иванов от отбора победител наградиха за най-добър нападател и полузащитник. Джанер Кязимов отличиха за най-добър защитник, а Борислав Обретенов и Димчо Михайлов за най-полезни състезатели за отбора – и тримата от ФК „Чумерна“.

Мачовете ръководи съдийска бригада от В. Търново в състав: Валентин Иванов, Галя Ечева, Пламен Пенков и Владимир Велев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *