У нас

Новите случаи на ковид-19 намаляват, няма починали

Броят на регистрираните новозаразени в България продължава да се понижава за пета поредна седмица

Само 60 са новите случаи на коронавируса в България, регистрирани през последното денонощие. Броят на направените тестове обаче също е по-малък спрямо делничните дни – 2288. Това показват данните на единния информационен портал.

Така заразените от началото на епидемията става 15 287. От тях са излекувани 10 338, от които 16 за изминалото денонощие.

 

Активните случаи нарастват до 4 404. Броят на болните от ковид-19, настанени в лечебни заведения, се увеличава до 745, от които 74 се намират в интензивни отделения. За изминалите 24 часа няма нито един починал от заболяването пациент.

Най-много нови случаи на коронавируса са регистрирани в Благоевград – 17. Следват Добрич – 10, София – 8, Пловдив – 6, Шумен и Перник – по 5, Варна – 3, Бургас – 2, Видин, Кюстендил, Силистра и Търговище – по 1.

 

За изминалата седмица в България са регистрирани общо 922 нови случая на коронавируса. Това е намаление с 4,85% на седмична база. Така броят на регистрираните новозаразени в страната продължава да се понижава за пета поредна седмица.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *