Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

С пластични операции възстановяват 16-годишния Диян от Масларево след катастрофата

16-годишният Диян Димитров от Масларево е подложен на скъпи пластични операции след зверската катастрофа преди десетина дни, в която момчето едва оцеля. Тогава на пътя между Масларево и Обединение се удариха лека кола и бус, а раненият се оказа младежът от колата, която бе шофирана от неговия чичо. Шофьорът на буса също е тежко ранен и може да му бъде ампутирана ръката.

Веднага след пътната трагедия близки и роднини на Диян организираха кръводаряване в търновската болница. След като в старата столица са спасили живота на момчето, то е транспортирано в „Пирогов“, където е и в момента. Роднините пък обявиха дарителска сметка на името на брат му Петър, за което „Борба“ съобщи. Преди няколко дни са минали първите две от серията операции, които предстоят на Диян. Екипът от специалисти е работил върху фрактурите на крака и ръката, като за целта закупените шини и импланти възлизат на 5300 лв.

В момента момчето е настанено в реанимацията на „Пирогов“, а след няколко дни ще бъде преместено в Отделението по детска хирургия на същата болница. Там ще последват и следващите хирургични интервенции, които ще имат за цел да отстранят пораженията в областта на лицето и челюстта. Засега за манипулациите плаща семейството, на което помага анонимен дарител.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *