Забавна класация: Най-големите чудаци в зодиака

12. Лъв

За Лъва да си странен е признак на незрялост. Ако има знак, който иска да а е индивидуалист, то това е Кралят на драмата (т.е. Лъвът). Той обаче вярва, че има разлика между това да бъдеш себе си и да си странен.

Когато си себе си през 100 процента от времето, твоят характер остарява заедно с теб. Но когато си луд заради идеята, губиш зрелостта, която вече би трябвало да притежаваш.

Лъвът иска да е известен като лидер и знае, че странният характер няма да му донесе челната позиция, за която бленува ден и нощ. Разбира се, когато е сред най-близките си приятели, той се отпуска малко или много, но това е рядкост.

Не че Лъвът е превзет или резервиран. Той просто предпочита да не кара хората да си мислят, че е нещо по-различно от г-н Увереност.

11. Овен

За Овен думите чудат и странен са синоними на социално непохватен – нещо, което той не иска да бъде наричан. Този знак е изключително уверен и не смята, че трябва прибягва до различни странности на характера, за да накара хората да го харесат или за да изпъкне над останалите. Все пак говорим за Овен – той изпъква дори без да се опитва.

Освен това Овен е изключително сериозен, което означава, че за неща като ексцентричност и „различие“ просто няма време. Разбира се, обича да се забавлява, но по начина, по който го правят възрастните, а не тийнейджърите.

Освен това за Овена част от процеса на порастване е да изостави напълно тази странна и непохватна личност, която вероятно ви е помогнала да преживеете тийнейнджърските си години. Зрялост, запознай се с Овен.

10. Стрелец

Стрелецът е един от най-малко странните знаци поради простата причина, че той е адаптивен. Този знак е като социален хамелеон. Това означава, че се напасва на всяка ситуация или група хора, с които излиза. По този начин никой не може да го нарочи за странен.

Не че няма натрапчив характер, защото, каквото и да си говорим, Стрелецът определено не е тих и незабележим. Просто той може да се почувства комфортно във всяка ситуация и да се сприятели с всеки.

Стрелците често се описват като електрични, пълни с енергия и общителни, но никой не може да ги нарече странни – просто не може. Разбира се, изпъкват пред останалите, но по класическия за себе си начин.

Да, всичко това е полезно, когато се запознаваш с нови хора, Стрелецо, но не ти ли омръзва да имаш убийствено добър и напасващ се към всичко характер?

9. Везни

Везните обичат да бъдат себе си, макар и по този начин да навлизат леко в полето на странността. Но дори и хората да ги мислят за различни и нестандартни, на тях не им пука. Те просто искат да си бъдат Везни.

Фактът обаче, че Везните не се придържат към нечии стандарти, не ги прави странни. Те успяват някак си хем да бъдат себе си, хем да не привличат внимание.

Да, изглежда… странно да не искаш да бъдеш възприеман за странен от своите приятели и семейство (особено когато твърдиш, че не искаш да бъдеш като останалите), но не и за Везните.

Понякога могат да бъдат много срамежливи и резервирани (освен ако не са с най-добрите си приятели), тъй че това, че не искат да привличат внимание към себе си (подобно на някои други странни водни знаци), е в рамките на нормалното. За съжаление, това означава, че Везната не е толкова „различна“, колкото си мисли, че е.

8. Козирог

На пръв поглед Козирогът не изглежда особено странен, но неговата прословута откровеност и уста без филтър често го правят по-ексцентричен, отколкото е в действителност. Козирозите са от онези хора, които ще ви попитат дали виждате храна между зъбите им или дали можете да хвърлите едно око на странната бенка на дупето им, преди да излязат на среща с някого.

О, и ще го направят в момент, в който най-малко очаквате, което прави цялата тази ситуация още по-странна. За щастие, Козирогът прикрива тази своя странност отлично благодарение на факта, че на обществени места се държи безупречно.

С други думи, макар и да е окей да ви покаже бенката си, малко преди да седнете да вечеряте, Козирогът никога няма да си позволи да каже нещо подобно на висок глас в мола. Все пак е тактичен знак. Това обаче не променя факта, че прекалено откровеното му поведение понякога може да бъде характеризирано като меко казано странно.

7. Рак

Да си подозрителен не е нещо лошо. Всъщност, даже е доста хитро и полезно в някои ситуации. Ракът обаче има навика да прекалява. И то доста. Защо? Защото е подозрителен за ВСИЧКО, което е меко казано странно.

Няма значение дали става дума за храна, приятел на нечий приятел или за град, в който никога не е бил – Ракът знае някаква история за него и списък с причини защо нещо не е наред с продукта, човека или мястото.

Ракът също така е от хората, които прекарват часове във вселената на WebMD (и други подобни сайтове) и често трябва да му се припомня, че не, не е болен от това странно заболяване, което засяга едва двама на милиард.

Честно, изтощително е да виждаш колко бързо работи  ума на Рака, както и нещата, за които си мисли. Ракът се тревожи за всичко и подозрителното му поведение прави странностите му още по-странни.

6. Дева

Девата е от онзи тип хора, които в един момент си казваш: „Нее, няма начин тя да е странна“, а в другия – „Как не забелязах тея неща по-рано?“. Единствената причина, поради която не виждате нейните странности в началото е, защото тя е много добра в криенето им.

Не че се срамува от това, че е малко странна, просто нейното странно поведение е изключително деликатно. Определено трябва да прекарате повечко време с нея, за да го забележите.

Едно от най-странните поведения на Девата е нейната обсесивност. Тя трябва да спазва своите рутини ежедневно (включително да сгъва дрехите си по един и същи начин и да подрежда книгите си в специален ред). В противен случай целият еквилибриум ще отиде по дяволите.

Ако искате, припишете тези черти към методичния ѝ подход към почти всичко в живота ѝ, но не можете да отречете, че е малко странно да я гледате как 20 минути подрежда четчиците си за грим в низходящ ред.

5. Телец

Телците може и да изглеждат странни единствено за своите най-близки приятели, но и те си имат специфични особености на характера, заровени дълбоко под привидната фасада на нормалността.

Не, не са съвсем странни, подобно на някои други знаци, но определено имат какво да предложат. Ако не ги познавате като петте си пръста, те ще ви се сторят като пълни ненормалници.

Телците просто не могат да заспят, ако калъфката на възглавницата и завивката им не са с еднакви шарки, винаги обуват първо обувките си, а след това якето, а когато окъпват палачинките си с ягодов сироп, трябва да го направят по точно определен начин. В противен цялата закуска отива по дяволите!

Да, нищо кой знае колко лошо, но без съмнение странно. И дори не си правете труда да ги разпитвате за тези техни странности, тъй като ще настояват до последно, че нямат представа за какво говорите.

4. Риби

Сигурно познавате някой, който се държи като човек, попрекалил с тревата в тийнейджърските си години. Да, това е Риби. Тези хора постоянно витаят в облаците и рядко можете да разберете дали са наясно какво се случва около тях или не.

Не един и двама души са повдигали вежди при среща с ексцентричната им персона. Никой обаче не може да каже със сигурност дали Рибите знаят, че са странни, или не.

Ако Рибите знаят, че останалите ги намират за странни или необикновени, то със сигурност не го показват. Или просто не им пука. Рибите живеят в свой собствен свят. За тях е важно едно – да водят този живот, който наистина искат.

Хората намират Рибите за странни, защото когато говорят с тях, често са посрещани от празен поглед (ако разбирате какво имаме предвид). Постоянно мечтаят за нещо и никой не знае за какво точно. „Чук-чук. Риби, има ли някой там?“.

3. Близнаци

Ако някой може да направи така, че самозаблудите да изглеждат нормални, то това са Близнаците. Има нещо специфично в тяхната странност и параноичност – всеки, който зърне това поведение, веднага си казва „Аха, Близнаци“ и продължава по пътя си. Разбира се, не винаги ставате свидетели на тази тяхна страна (заради дуалността на характера им), но тя си е там и дебне.

Освен че имат две страни на характера си, Близнаците имат и две страни на странностите си. Понякога могат да бъдат изключително невротични и да говорят с часове на редица шантави теми. Друг път пък са онова странно и тихо същество в ъгъла на стаята, което всички им приятели познават и обичат.

Погледнете нещата по този начин – Близнаците са нерешителни по отношение на почти всичко, но това важи в пълна сила и за техния характер. Просто никой не знае какво да очаква от тях във всеки един момент. А това допълнително допринася за тяхната странност.

2. Скорпион

Скорпионът не е по вкуса на всеки. Ето защо той се намира толкова високо в класацията на странността. Няма значение дали ги познавате добре или не – тези хора просто са странни. А това, че са готови на какво ли не, за да ви убедят в противното, просто затвърждава тяхната шантавост.

Скорпионът има изключително интензивен характер, който е най-добре да приемате на малки дози. Но дори и тогава странностите му се набиват на очи. Често започва да води спорове, които знае, че няма да спечели, само и само за да направи нещата по-интересни.

Освен това Скорпионите са пълни с истории, които посмъртно не биха могли да са им се случили. Те обаче умеят да ги разказват изключително убедително. Не, не разтягат истината, Скорпионите не обичат да лъжат. Просто те са от онези хора, които постоянно се забъркват в странни ситуации. Те са онези ексцентрични хора, които някак си пасват във всеки един социален кръг, без значение колко извънземни да изглеждат в действителност.

1. Водолей

Ах, каква изненада. Водолей оглавява тази класация. И за разлика от всички останали знаци, за които си има някакво обяснение, тук такова просто няма. Водолей е странен и това му харесва. Точка.

Да, Водолей е най-странният зодиакален знак въобще и не се срамува от себе си. Знае, че интересите му са необичайни и че привличат случайните погледи. Но просто не му пука.

Водолеят владее своята странност до съвършенство. Често дори използва това като предимство. Никой не го обвинява например, когато реши да си купи още кристали, за да „балансира своята енергия“, нито пък го смята за луд, когато твърди, че е видял Голямата стъпка не е мит, а едно голямо и пухкаво същество, с което се е запознал на купон преди време. Всички отдавна са свикнали с тези безсмислици и отдавна не им обръщат внимание.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.