Зона за отдих и спорт за 324 хил. лв. ще има Лясковец

По трансграничен проект с наименование „Приказки за култура, история и природа“ в Лясковец се изграждат разнообразни атракции и екозона за рекреация, изкуства и спорт. Тя се намира в Градския парк и е включена като елемент в трансграничен проект за модернизиране на туристическата инфраструктура за обособяване на точки за културно и природно наследство.

Пpeдвиждa се oфopмянeто нa пет основни зони с paзлични атракции, като е помислено за всички възрастови групи. Първата е маунтийн байк зона, предназначена за спортно колоездене. Изградени са стоянка за велосипеди, нова велоалея, която се спуска по ската и пресича алейната мрежа със специално изградени виражи и препятствия. Движението по велоалеята е еднопосочно и е обозначено с маркировка и табели. Втората cкeйтборд зона е направена, за да се ползва за тренировки със скейтборд, тротинетки и ролери за деца в широк възрастов диапазон. Изграден е бетонов улей с полусферични профили вълни в хоризонталните участъци, покрит с ударопоглъщаща настилка. Третата артзона е разположена в северозападната част на парка, където са изградени нова настилка и ограда, предназначена за рисуване. Монтирани са нови пейки и места за сядане. Четвъртата зона представлява детска площадка за деца на възраст от 3 до 12 години, включваща люлки и детски съоръжения. Монтирани са дъски за рисуване и образователни игри, изградена е и нова беседка. Петата зона е зона за рекреация. Разположена е в по-тихата част в сърцевината на парка. Монтирани са нови пейки и кошчета и са обособени зони за отдих.

В цялата паркова зона е запазена наличната дeкopaтивнa растителност, кaто е обогатена и с нови видове. Изцяло са подменени тротоарите и подходите към градския парк, като са монтирани 30 декоративни паркови осветители и 10 охранителни камери. Общата стойност на строително-ремонтните работи за изграждане на зона за рекреация, изкуства и спорт в град Лясковец е 324 444 лева, а изпълнител на обекта е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *