ЛясковецОбщиниСъдби

Музикално студио Jazzarty’s Kids отваря в Лясковец младата изпълнителка Мая Колева

СВОЕ МУЗИКАЛНО СТУДИО ОТВАРЯ МЛАДАТА ИЗПЪЛНИТЕЛКА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА МАЯ КОЛЕВА, ИЗВЕСТНА В МУЗИКАЛНИТЕ СРЕДИ И С ИМЕТО МАЯ ВИВИД. Мая от години работи с деца и нейното студио функционира в София, но тя вече е решила да разшири дейността му и в Лясковец, където в момента изпълнителката живее.

Студиото се нарича Jazzarty’s Kids и ще предлага индивидуални и групови занимания по пеене. „Въпреки че в заглавието има думата „деца“, няма да има възрастови ограничения. С музика може да се занимава всеки, който иска да пее, и с всекиго ще работя индивидуално“, казва Мая, която вече е започнала да записва бъдещите си ученици. А активната работа на студиото ще стартира през септември.

Мая е възпитаник на Училище по изкуства в Русе, където е изучавала специалност „Пиано”. Завършила е и специалността „Продуцентство и мениджмънт” в Нов български университет и музикална педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

От 1998 г. насам работи активно като пианист, джаз, поп, рок изпълнител и вокален педагог. Пътувала е много благодарение на професията си, тъй като е работила на круизни кораби. Била е в Норвегия, Дубай, Мароко, Канарските острови, Китай и др.

В България я познават най-вече като пианист на трио „Кондозчеза“, певица в предаването на Димитър Цонев в БНТ „В неделя с…“, артист-изпълнител на „Жокер Медия”. Работила е в по-голямата част от пиано баровете из цялата страна, правила е студийни записи и реклами. Заедно с това продуцира собствена авторска музика, продължава да пее по участия и събития. С деца Мая работи вече шест години и първите й малки ученици са в Горна Оряховица и са участници в подготвителния състав към Детска вокална група „Патиланци“ към читалище „Напредък 1869“. Съставът е създаден от майката на Мая – Аделина Колева, която от години работи като вокален педагог и подготвя най-добрите певци на Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *