Ралица Митева с шампионска титла на модерен петобой

Пазарджик бе домакин на Държавното първенство по модерен петобой за юноши и девойки под 17 години и под 19 години – втори кръг. Участваха 21 девойки и 32 юноши от 8 клуба. „Мемориал Христо Чочев“ бе с ранг на Европейска купа и бяха поканени чужди отбори, но заради пандемията не взеха участие. Юношите и девойките под 17 се състезаваха на плуване 200 метра свободен стил и комбинирана дисциплина – 3 х 800 м бягане с три стрелби до пет попадения. Състезателката на „Царевец“ Ралица Митева отново бе над всички и стана държавна шампионка за втори път през годината, като победи и в двете дисциплини с много силни постижения, подобрявайки значително личните си времена. Успехът й донесе и купа „Христо Чочев“. При юношите Мартин Христов показа колебание в стрелбата и завърши 7-и в крайното класиране.

Двамата стартираха и за юноши и девойки под 19 г., където състезателите плуваха 200 м св. стил, мериха сили на фехтовка и на 4 х 800 м бягане с четири стрелби до пет попадения. Това беше дебют и за двамата великотърновци, които за първи път участваха в състезание с фехтовка. Ралица в крайното класиране завърши трета и спечели бронзов медал. На плуването завърши втора, на фехтовката бе 13-а, а в комбинираната дисциплина тръгна 7-а с изоставане на минута от водачката, но се пребори за бронза. Мартин след плуването и фехтовката изоставаше с близо 2 минути от водача и стартира 14-и, но в крайното класиране е девети след много силно бягане и стрелба.

„Много съм доволен и от двамата въпреки умората, натрупана от предния ден. Резултатите им са много добри. Подобриха значително личните си постижения. Също така искам да отбележа, че и двамата са набор 2005 година и още една година ще се състезават в тази възрастова група и три години в горната възраст. Доволен съм и от фехтовката им. Въпреки липсата им на опит в тази дисциплина и двамата показаха характер и се представиха на ниво“, коментира треньорът Панайот Паздерков.

Преди това двама негови състезатели участваха на състезание в Шумен, като дисциплините бяха 100 метра плуване и 800 метра бягане. Николай Куцаров и Виктор Йорданов се състезаваха при децата под 13 години (набор 2008 – 2009). Виктор се класира трети, а Николай Куцаров 4-ти в конкуренцията на 44 момчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.