Започват поправителните матури

163 ЗРЕЛОСТНИЦИ СА ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ДА СЕ ЯВЯТ НА МАТУРАТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ДНЕС. Тя е поправителна за тези, които не са се справили с теста първия път. На тази матура се явяват и всички зрелостници, които по някаква причина не са успели да отидат на държавния зрелостен изпит, който тази година беше през юни.

106 момичета и момчета са заявили желание за втората матура, която също е задължителна, но е по предмет, който абитуриентите сами избират. Най-много желаещи има за теста по биология и здравно образование – 44. На матурата по география ще се явят 43 зрелостници. Деветима са кандидатите за изпита по философия, седем са подали заявления за теста по английски език, двама искат да пробват знанията си по история и цивилизация и един ще решава теста по физика.

25 зали са подготвени за втората изпитна сесия. Ангажираните училища са шест и са във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Свищов и Стражица. Във всички тях е създадена организация за спазване на нужната дистанция и са взети задължителните противоепидемични мерки, каза началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.

Изпитите започват в 8:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.