68 четения

Театър „ВЕСЕЛ” закрива Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

Второто издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще закрие на 29 август театър „ВЕСЕЛ”. Той ще представи любимата си пиеса „Пингвинчето Фраки” от 11.00 часа на открита сцена „Арт лято” до Художествена галерия „Борис Денев” в старата столица. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

„Пингвинчето Фраки” е една история, представена на зрителите като театър в театъра. Малкото пингвинче опознава света в търсене на откраднатото слънце. А с какво ще го провокират любящият му татко, котаракът Роки, Чудо-Юдо, крокодилът Кроки и капитан Блъф? Отговор на този въпрос дава самият спектакъл. История, която ни разкрива истината, че за доброто граници няма.

На официалното закриване на „Лято, кукли и приятели” фирмата Smart Baby, партньор на театър „ВЕСЕЛ”, ще връчи награди на най-верния зрител на фестивала, както и на още двама късметлии, присъствали на всички спектакли от програмата на лятното събитие. В последния фестивален ден ще бъде обявен и спектакълът, носител на Наградата на публиката, най-ценната и стойностна награда за всеки творец, посветил се на театралното изкуство. Изящният плакет е авторска керамика, изработена от Лидия Къркеланова.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър „ВЕСЕЛ”, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *