Млада двойка превръща яз. „Ал. Стамболийски“ в почивна зона с лодки, джетове и водни колела

Цветомир Абаджиев поискал ръката на Петя Трънкова в едно от бунгалата на брега на язовира

 

ЦВЕТОМИР АБАДЖИЕВ ИНВЕСТИРА В РАЗЛИЧНИ АТРАКЦИИ НА БРЕГА НА ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“, ЗАЩОТО ИСКА ДА ВЪРНЕ ХОРАТА НА ТОВА МЯСТО и да го превърне в прекрасна зона за развлечения и почивка. Дори това лято семейства от Бургас и Варна идват от морето на… язовир. Избират мястото заради гората и бунгалата в нея и атракциите, които има на водоема – водно колело, лодка и три джета. Общите интереси в това начинание пък съвсем наскоро са събрали Цветомир и Петя Трънкова. Младият мъж от Сухиндол е предложил брак на своята любима в едно от своите бунгала и тя приела. Сега вече стягат сватба, но тя няма да бъде край язовира, защото момичето е от Лясковец, а сега младата двойка живее в Горна Оряховица.

Малкото заведение „Хубава гледка“

НАПУК НА МНЕНИЕТО, ЧЕ ХУАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО, ДВАМАТА СЕ ЗАПОЗНАЛИ САМО ПРЕДИ БРОЕНИ МЕСЕЦИ В СТАРАТА СТОЛИЦА И ТЯ ХАРЕСАЛА ТОВА, което той прави на язовира. После се влюбили и започнали бизнеса заедно, скоро ще станат и семейство. Преди около два месеца двамата съдружници Цветомир и Петя отворили и малко заведение за бърза закуска край бунгалата, което кръстили „Хубава гледка“. Засега то предлага само кебапчета и питиета заради кризата с К-19, но за идното лято 37-годишният Цветомир Абаджиев замисля тук да има и кухня и разнообразно меню. Въпросната барака била наета под наем за 10 години от туристическо дружество „Росица“, осем години е била изоставена. С малко пари и много труд ентусиастът я превърнал в кокетно заведение.

„Около 10 000 лева е инвестицията в заведението, но аз сам си правя всичко от много години и заради това ми излиза евтино. Приятелите ми се шегуват, че правя и невъзможни неща, за да възродя моя роден край. Не са невъзможни, но са трудни. А пък и аз съм националист и никога

Прохлада с джет

през ум не ми е минавало да ходя в чужбина на гурбет или нещо подобно“, с усмивка разказва Цветомир Абаджиев и признава, че почивната зона е негова сбъдната мечта.

ПРЕДИ 4 ГОДИНИ ТОЙ КУПУВА БУНГАЛАТА, КОИТО ИМАТ 8 СТАИ И 19 МЕСТА, НА РАЗПРОДАЖБА ОТ БИВШИЯ МЕХАНИЧЕН ЗАВОД В СУХИНДОЛ. Вместо да си купи апартамент, той взел кредит и купил бунгала. Закърпил ги, ремонтирал ги и станали прилично място за почивка. Те работят в петък, събота и неделя, а до тях сега е направен и детски кът. После решил да си купи лодка, а покрай нея три джета и водно колело. Всичко е за около 20 000 лева и има нужните разрешителни от Морска администрация –Бургас, от РЗИ и от всички други институции и ведомства.

ВСЪЩНОСТ ЦВЕТОМИР АБАДЖИЕВ Е ДОСТА ШИРОКОСКРОЕНА ЛИЧНОСТ С РАЗНОСТРАННИ ИНТЕРЕСИ И АМБИЦИИ. Във Велико Търново той вече има два куриерски офиса на „Спиди”. Средното му образование е радио и телевизия, но сега е завършил и… етнология, като смята да запише и магистратура.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

10 thoughts on “Млада двойка превръща яз. „Ал. Стамболийски“ в почивна зона с лодки, джетове и водни колела

 • 02.09.2020 в 10:04
  Permalink

  Браво, много има нужда от такива хора като вас. Дано се намери някой ентусиаст и за баните в село Обединение. Такава възможност, тъне от години , а хората търсят работа …

  Отговор
 • 02.09.2020 в 10:10
  Permalink

  Браво!Моите поздравления за обновлението , труда и ентусиазма ,които притежават !Честито !Бъдете живи,здрави и благословени !Желая им щастлив,съвместен живот и да сбъдват най-съкровените си желания и в бъдеще !Успех и късмет в делата ви!

  Отговор
 • 02.09.2020 в 11:39
  Permalink

  Чудесно ! Поздравления ! А как стои въпроса със замърсяването при експлоатацията на бизнеса ? Вярвам, че и за това е помислено. Споделете.

  Отговор
 • 02.09.2020 в 16:05
  Permalink

  Добре до тук,стига обаче отпадни води да не достигат до язовира!Чудно ми е как са се справили с това?Все пак много хора разчитат на питейна вода от язовира.

  Отговор
 • 02.09.2020 в 22:31
  Permalink

  Браво. Само да имат предвид, че 3 джета са трудно съвместими с тиха почивка. Ако един човек реши да се кефи с джет, другите почиващи а и всички наоколо ще се „насладят“ на шума му. Играх го този мач с един до 3 джета под с. Младен. Цял уикенд ни надуваха главите. Иначе всичко друго е похвално.

  Отговор
 • 03.09.2020 в 13:15
  Permalink

  Аз съм сигурна,че който веднъж е стъпал там няма да повтори.Лъскави реклами но няма нищо общо с реалността,мизерия страшна,топла вода за един човек не повече,матраците сигурно са от някоя болница целите в петна,бълхи и мишки в изобилие,вместо прозорци наредена ламперия която след като затвориш вратата пада и т.н.Аз лично не видях къде са инвестирани тези пари,по скоро всичко е направено с подръчни материали на две на три.Не искам да спамя но това е реалното положение на това място.

  Отговор
  • 17.09.2020 в 16:22
   Permalink

   Пълни глупости
   Мястото е топ и с всяка година става все по добре. Ни редовно го посещаваме. И домакините са супер точни, а това че някоя е била в цикъл и мъжът и не и е дал си е неен проблем…

   Отговор
 • 17.09.2020 в 16:27
  Permalink

  Бунгала та са супер. Идеално място за пълен релакс за хора които обичат природата и тишината. Място на което можеш да си починиш и да избягаш от лудницата на града

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *