Празникът на Полски Тръмбеш – без „Златна есен“ на площада заради К-19

Нощен турнир по петанк на басейните и куп културни изяви все пак ще отбележат 56-годишния рожден ден на града

 

Тази година за пръв път няма да има традиционно изложение „Златна есен“ на централния площад в Полски Тръмбеш, което се провежда по това време и винаги е било най-харесваното мероприятие от изявите за празника на града. Заради К-19 и противоепидемичните мерки градът ще навърши 56 години на 8 септември без официални изяви.

Независимо от пандемията обаче днес за втори ден на стадиона се провежда Областен детски футболен турнир с 8 отбора по инициативата „ Различни, но заедно”, организиран от Община Полски Тръмбеш по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Другото шоу и атракция ще бъде на плувния комплекс „Добри Динев“ от 4 до 7 септември и е свързано с турнир по петанк. Началото е днес от 20 часа с нощен турнир край басейните.

Турнирът е организиран от Община Полски Тръмбеш и спортен клуб „Делта”. Очакват се около 50 външни участници от цялата страна и дори от Италия. Нивото е замислено като международно, ще присъства и председателят на Българската федерация по петанк.

В събота от 17:30 часа на площада в града започва осмото фолклорно надиграване „Ритми край Янтра” с водещ Рангел Вангелов. В неделя по същото време ще има всенароден празник с участието на Фолклорен ансамбъл „Български ритми” и народната певица Ана-Мария.

На 8 септември от 8 ч. сутринта започва тържествената света литургия в храм „Рождество Богородично”. В 11 часа в Историческия музей ще бъде открита първата по рода си изложба „Говорещата и музикална кутия” под егидата на БНР. Същия ден ще празнува и 100 г. от основаването си местното Ловно-рибарско дружество „Сокол“.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *