117 четения

Мирослав Ангелов с впечатляваща серия от успехи, първи е и на „Раховец Лясковец 2020”

Великотърновският пилот води в класирането на три дисциплини в автомобилния шампионат

Двукратният шампион на България на рали Мирослав Ангелов от великотърновския клуб „Мегапорт Рейсинг“ спечели осмото издание на Планинско състезание „Раховец Лясковец 2020”. Надпреварата бе III кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на състезанието са Автомобилна федерация на България, общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг” (В. Търново).

Общо 34 автомобила преминаха административен и технически преглед, всички лидери и претенденти за първите места в генералното класиране взеха участие в надпреварата.

Първият старт от планинското първенството в Шумен бе спечелен от Пламен Камбуров, а вторият край Кюстендил – от Мирослав Ангелов. Преди надпреварата над Лясковец временен водач в генералното класиране бе Александър Бурдинов, завършил втори и в двата старта. Втори във временното подреждане пък бе Искрен Веселинов. И четиримата водиха битка за победата в „Раховец Лясковец 2020”.

Трасето, което трябваше да преминат състезателите, бе с дължина 3350 метра, с денивелация 210 м и 7,5% наклон.

Победителят Мирослав Ангелов със своята „Шкода Фабиа R5” спечели и трите манша и с общ резултат 6:21.750 минути подобри миналогодишния си резултат от 6:46,898 мин., когато отново триумфира с купата под Петропавловския манастир. Така пилотът на „Мегапорт“ не само дублира успеха си от 2019 г. над Лясковец, повтаряйки тройните победи в неделните маншове, но и записа поредица от три поредни уикенда, в които завършва като победител в общото класиране – в планинското в Осогово, в спринта в Дряново и сега в „Раховец-Лясковец“.

Битката за второто и третото място беше много оспорвана. Втори тази година стана Косю Йорданов от „Грийн Фокс Моторс” с „Рено Меган”, трети в генералното класиране е Искрен Веселинов от „Даниел Рейсинг” с „Хонда Сивик”. Пламен Камбуров и Александър Бурдинов не завършиха състезанието.

Осми в общото подреждане е лясковчанинът Тодор Тодоров с „Фолксваген Поло“, който е втори в класа си НС3. Дванайсети в генералното е Емил Денев с „Рено Клио“. Великотърновецът е втори в своя клас RC3.

В отборното класиране първи е тимът на великотърновския клуб „Мегапорт”, следван от отбора на Стара Загора и на „Грийн Фокс Моторс”.

В състезанието бяха излъчени победители в общо 9 класа.

Купите на призьорите бяха връчени от заместник-кметовете на двете общини съорганизатори – Росица Господинова и Стефчо Алипиев, и от президента на АСК „Етър Рейсинг” Димитър Стефанов.

С успеха Мирослав Ангелов поведе в класирането на планинския шампионат. Великотърновецът е лидер и в първенствата на рали и рали-спринт, което е своеобразен рекорд.

Снимка regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!