2967 четения

Антоанета и Димитър вдигнаха първата сватба в двора на музея

Младоженците се венчаха в храма „Рождество на Пресвета Богородица” в Полски Тръмбеш

АНТОАНЕТА И ДИМИТЪР ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ВДИГНАХА ПЪРВАТА СВАТБА В ДВОРА НА ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ. Бракосъчетанието бе извършено от служители на Общината, а венчавката бе направена в местния храм „Рождество на Пресвета Богородица”.

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ДВАМАТА МЛАДИ ЗАПОЧВА ПРЕДИ СЕДЕМ ГОДИНИ В РОДНИЯ ИМ ГРАД ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. По това време Антоанета е студентка във Великотърновския университет, а Димитър започва развитието на собствен бизнес със земеделие, с който се занимава и до днес.

В началото отношенията им са само приятелски, но скоро прерастват в любов. Преди година, на рождения й ден, той прави най-важната стъпка – предлага брак.

Още в началото на организацията на сватбата и двамата държат церемониите да се състоят в родния им град, а за дата избират 15 август – големия християнски празник Успение Богородично.

Историческият музей е едно от най-емблематичните места в града и у бъдещото семейство се заражда идеята за ритуал на открито там.

Директорът на музея Христо Харитонов, както и длъжностните лица от Общината, с радост откликват на желанието им. Красивият парк събира гостите на Антоанета и Димитър Иванови, пред които те си казват „да“ завинаги. След церемонията получават специални подаръци – Библия и най-новата книга на Христо Харитонов „Християнски черкви и параклиси в Полскотръмбешка община”.

После се вричат пред Бог в храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в Полски Тръмбеш, където венчавката е извършена от отец Димитър Костов. Сватбеното парти след това е в заведение в Арбанаси, където приятелите ги изненадват с танцьори и музиканти от ансамбъл „Сидер Войвода” в Горна Оряховица.

Бъдещето си свързва с родното място. Тя е застрахователен брокер в града, а той успешно развива бизнеса си.

Младото семейство благодари на всички, станали част от най-специалния им ден, и най-вече на родителите си и своите кумове и мечтае за здраво и сплотено семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!