8931 четения

Коронавирусът взе десета жертва в областта и разболя лекар от Горна Оряховица

КОРОНАВИРУСЪТ ОТНЕ ЖИВОТА НА 90-ГОДИШНИЯ ИНФЕКТИРАН МЪЖ, ЗА КОГОТО ЕДИНСТВЕНО „БОРБА“ СЪОБЩИ В СРЯДА. Починалият е от община Сухиндол, а диагностицирането му стана в първите дни на септември. Веднага след това бе приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а в края на миналата седмица е издъхнал.

Пациентът е страдал също от хипертония, сърдечна и бъбречна недостатъчност. Той е най-възрастният носител на заразата, дал положителна проба, и най-възрастната жертва на болестта в областта.

Смъртността от COVID-19 в региона се равнява на 3,34 процента.

Към 7 септември лабораторно потвърдените заболели са 299, от които 266 вече са успели да оздравеят.

През изминалите дни бяха установени още два случая. Сред текущо борещите се със заболяването е лекар от Горна Оряховица. Той обаче не се е заразил по време на работа. До момента няма доктор, давал дежурства в специализираните отделения за коронавирус, който да е прихванал от инфекцията. В началото на пандемията обаче три медицински сестри и една санитарка дадоха положителна проба, а епидемиологичната им пътека бе свързана с пациентка с коронавирус, която обслужвали в реанимацията.

ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ЗАЕМА 18-О МЯСТО В НАЦИОНАЛНАТА КЛАСАЦИЯ ПО ЗАБОЛЕВАЕМОСТ поради факта, че в последните дни броят на засечените болни е доста по-нисък отпреди.

39 пък са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас в понеделник. Те са констатирани чрез направени 1407 PCR теста. Това сочат данните в Националната информационна система. Справка в портала показва, че до момента в България са инфектирани 17 089 лица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *