Представят спектаклите „Българи от старо време“ и „Патиланци“ в Летния театър във Велико Търново

ОПЕРЕТАТА „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“ И ДЕТСКИЯТ МЮЗИКЪЛ „ПАТИЛАНЦИ“ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ НА ОТКРИТАТА СЦЕНА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заглавията са част от Маратона на българските спектакли, подготвен от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Билети се продават на касата на театъра, а в деня на представленията ще могат да се закупят и пред Летния театър.

На 9 септември от 20 часа великотърновци и гостите на града ще могат да гледат оперетата „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов. Спектакълът е част от афиша на великотърновския театър от 2011 г. Музиката е на Асен Карастоянов, а либретото на Коста Райнов. Популярният тенор и режисьор Марио Николов е автор на постановъчната версия на „Българи от старо време“ за търновска сцена, диригент е Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова.

В представлението участват солисти, актьори, хор, балет и оркестър на театъра. Актьорът Виктор Терзийски се превъплъщава в любимия на всички образ на дядо Либен, а Милен Иванов играе хаджи Генчо.

На 12 септември от 10:30 часа екипът на МДТ ще зарадва децата на Велико Търново с веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Те са главните герои в детския мюзикъл „Патиланци” на композитора Александър Йосифов. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца.

В спектакъла са представени шест различни истории, подбрани успешно от Банчо Банов. В постановъчния екип на мюзикъла участват гост-режисьорът Стефан Донев, диригентът Васил Вълчев, художникът Лидия Къркеланова, хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”. В образа на Патиланчо се превъплъщава Полина Петкова, а като баба Цоцолана на сцената ще излезе Валерия Пейчева.

Спектаклите на МДТ „Константин Кисимов“ в Летния театър се осъществяват с любезното съдействие на Община Велико Търново. При лоши метеорологични условия представленията ще се проведат в голямата зала на театъра.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.