Великотърновските ветерани и младежи от БСП искат оставка на правителството

ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИСКАТ ДВИЖЕНИЕТО НА ВЕТЕРАНИТЕ И МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Те настояват провеждането на предсрочни избори и призовават всички членове на БСП на 12 септември да участват в изборите за председател на партията.

Ветераните и младежите от великотърновската организация на БСП изразиха още своята почит и преклонение пред героичната саможертва на участниците в съпротивителното движение в България като част от антифашистката съпротива в Европа.

В тази връзка председателят на Съюза на ветераните от войните на България Иван Коев изнесе лекция по повод 9 септември. Той разгледа подробно обстановката в България след включването на страната ни в съюза с хитлеристка Германия и последвалите действия на съпротивителното движение у нас. Представени бяха интересни факти за социалното равнище на живот в Царство България, според които голяма част от българите са живеели в кирпичени къщи и не са имали достъп до питейна вода.

На 9 септември великотърновските социалисти ще отдадат почит към хората, отдали живота си в битката срещу фашизма. По традиция поклонението ще се състои на Братската могила в парка „Марно поле“ от 17:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *